Top 10 duurste auto’s van youtubers uit Nederland

Youtube is begin 2005 ontstaan als platform om video’s te uploaden, zodat deze zichtbaar zijn voor de hele wereld. Dit is uiteraard nog steeds zo. Desalniettemin is Youtube in die kleine 15 jaar online te zijn, een grote ontwikkeling ondergaan. Tegenwoordig is het zo dat mensen hun hun geld verdienen met het plaatsen van die filmpjes. Youtube is voor veel mensen, ook wel vloggers genoemd, een inkomstenbron geworden.

Het lijstje exclusieve auto’s

Wat de meest populaire vloggers precies verdienen, wordt vaak geheim gehouden. Maar dat ze meer dan genoeg verdienen is een feit. De grootste youtubers van Nederland rijden in steeds vettere auto’s en schromen niet om het ene exemplaar, al snel te vervangen voor een nog meer fancy model. Opvallend is dat de meeste van deze youtubers een aantal jaar geleden nog in een middenklasse auto rond reden. Tegenwoordig zijn merken als Lamborghini, Ferrari en Range Rover bij sommige van deze toppers een feit! Laten we beginnen met het lijstje.

10. Don de Jong – Audi RS6
Don is al vroeg begonnen met vloggen. Zijn vrolijke video’s, waarin hij bijvoorbeeld pranks uithaalde, hebben een hoog entertainment waarde. Tegenwoordig plaatst de jonge vlogger elke dag een video op zijn YouTube kanaal. Direct na het behalen van zijn autorijbewijs kocht hij een Audi A4, waarmee hij bij een ongeluk betrokken raakte. Zijn nieuwe auto werd een Audi RS3, welke al snel werd vervangen voor een nog iets dikker model. Namelijk de Audi RS6. De waarde van dit alles is zo’n €95.000. Niet slecht voor een 20-jarige.

9. Dylan Haegens – Tesla model S
Dylan is vooral bekend van zijn grappige sketches en top 10 lijstjes. Zijn YouTube kanaal heeft inmiddels een respectievelijke 1,7 miljoen abonnees. Net als de meeste youtubers staat Dylan niet bekend als een persoon die pronkt met zijn geld. Wel rijdt hij in het snelste model wat Tesla op de markt heeft gebracht. Deze geluidloze auto heeft een prijskaartje van €117.000 en gaat van 0 naar 100 km per uur in 2,8 seconden.  

8. Gio – Range Rover Sport
Deze dikke wagen heeft een waarde van €120.000,- ! Deze Range, die rijdt op diesel, heeft 258 pk en is dus geschikt voor lange afstanden. Wat zeer populair is onder youtubers, is het laten wrappen van hun auto’s. JD Customs verdient tegenwoordig bakken met geld door het wrappen van auto’s. Zo kun je je auto een compleet andere kleur/look geven.

Gio Rangerover

7. Gamemeneer – BWM M4
Gamemeneer, die eigenlijk Don Plevier heet, begon in 2012 met het uploaden van gamevideo’s. 2 jaar later had hij alweer 100.000 abonnees te pakken. Inmiddels heeft hij alweer 1,2 miljoen volgers! Dit brengt aardig wat geld in het laadje, want hij is in het bezit van een geweldige BWM M4 met 431 pk. Deze gaat van 0 naar 100 in 4,1 seconde. De waarde van deze auto is €124.000.

6. Kaj van der Ree – Alfa Romeo Giulia QD
Kaj is op YouTube vooral bekend geworden van zijn kanaal Zu5e en Concentrate. Tegenwoordig zie en hoor je hem veel op tv en radio. Kaj is een echte autoliefhebber en rijdt bijzondere auto’s. Waar we vandaag op focussen is zijn snelste auto, de Giulia QD. Deze sportieve wagen heeft maar liefst 510 pk en gaat van 0 naar 100 in 4 seconden. En niet onbelangrijk. Kaj van der Ree heeft €125.000 betaald voor deze auto.

 5. Giel de Winter – Porsche Panamera
Halverwege de lijst staat de 29 jarige Giel de Winter van StukTV, opgericht in 2011. Aan zijn auto’s te zien heeft ook Giel niets te klagen wat betreft de financiën. De duurste auto in zijn bezit is de auto die hij privé rijdt, namelijk de Panamera. Een prachtige bolide met een waarde van €241.000! In ruil daarvoor heb je dan wel een auto met 707pk en een top snelheid van 303 km per uur.

4. Mobicep – Lamborghini Huracan
Waar we Mobicep vooral van kennen is zijn eigen sportmerk Biceppapa. Mo is één van de fitste youtubers aller tijde en bereikt fantastische sportieve prestaties. Zijn onuitputtelijke doorzettingsvermogen heeft hem een Lamborghini Huracan opgeleverd van €265.000. Daarnaast heeft hij ook nog eens een Mercedes C63S AMG.

Mobicep lamborghini

3. Joel Beukers – Ferrari 812 Superfast
Over sportievelingen gesproken, we zijn aangekomen in de top drie van ons lijstje waar sportgoeroe Joel Beukers met trots mag staan. Deze gouden youtuber kennen we van zijn sportlijn Clean Nutrition en timmert aan de weg als sportmodel. Onder de loep nemen we zijn pronkstuk, de Ferrari 812. Net als zijn andere auto’s kreeg de 812 Superfast een gouden wrap aangemeten. Deze sportwagen heeft 800 pk wat wordt geleverd door een 6 liter V12 blok. De prijs wordt door Joel geheim gehouden, maar naar schatting heeft deze auto €310.000 gekost!

Joel beukers gouden ferrari

2. Jordi Dost – Porsche 911 GT3LS
Jordi heeft zijn eigen autobedrijf waar veel youtubers hun auto laten pimpen en tunen. Sinds enkele jaren is hij steeds actiever op youtube. De 911 koste maar liefst €325.000! Deze geweldige wagen heeft 520 pk en gaat van 0 naar 100 in 3,2 seconden.

1. Enzo Knol – Lamborghini Urus
De youtuber met de duurste auto is Enzo Knol! Hoe kan het ook anders haha. Hij is er op auto gebied in de loop der jaren met sprongen vooruit op gegaan. Hij begon ooit met een gesponsorde Volkswagen om uiteindelijk uit te komen bij de fantastische Lamborghini Urus. Het allereerste SUV model wat Lamborghini uit heeft gebracht. Deze bolide is een waar racemonster met 650 pk. Hierdoor gaat hij van 0 naar 100 in 3,6 seconden. De Urus is niet bepaald de meest zuinige auto. Hij verbruik wel 12 liter benzine op 100 km. De duurste auto onder de Nederlandse youtubers bedraagt €332.000!! Baas boven baas.

Enzo Knol Lamborghini

Hoe verdienen youtubers hun geld?

Waar deze wagens (en ook andere luxe artikelen mee betaald worden) is niet altijd even duidelijk. Ze verdienen inderdaad geld met YouTube. Toch worden de grote bedragen binnen gehaald met sponsordeals. En dat is te zien ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.