Fortnite het spel van dit moment

Fortnite, ook bekend als third-person shooter game, staat volgens ons bovenaan op de lijst shooters. Het waanzinnig populaire spel, gereleaset in juni 2017 is ontwikkeld door Epic games en People Can Fly. Fortnite is beschikbaar voor platformen als Android, macOS, iOS, PlayStation 4, Windows en Xbox One. Dat het gaat om een schietspel is duidelijk. Het verschil tussen een first-person en een third-person shooter zit hem in de manier waarop de spelersomgeving zichtbaar is. Het ‘cameraperspectief’ is bij een third-person als het ware gericht op de rug van het game-personage. Hierdoor heb je als speler een breder zicht in het spelersveld dan bij een first-person, waar je de gameomgeving vanuit oogperspectief van je gamekarakter bekijkt. Vaak is hierin alleen het wapen zichtbaar.

Gameplay

Fortnite is te spelen in verschillende modes. De eerste modus is ‘Save the world’, maar de meest gespeelde en populairste modus wordt ‘Battle royal’ genoemd. Hierin worden eerst 100 spelers online verzameld die vervolgens op een digitaal eiland worden gedropt. Vanaf dan is het menens en geldt een ‘kill or be killed’ mentaliteit. Je speelt alleen, in duo-vorm of in een squad van 4 spelers, tegen de rest. Hierin is het de bedoeling dat je als laatste over blijft. Eenmaal aan het spelen vraagt de gameplay om een behoorlijke focus, ervaring en inzicht te kunnen schakelen tussen de 3 belangrijkste elementen van het spel. Bouwen, verstoppen en schieten. Deze onderdelen moeten regelmatig tegelijkertijd gebeuren, om niet te worden geëlimineerd. Ter verdediging bouw je forts de hoogte in, hiermee probeer je jezelf aan de kogelregens van je tegenstanders te onttrekken. Bekijk het hier.

Leeftijd Fortnite spelers

Om te kunnen bouwen, schieten en verdedigen ben je genoodzaakt om te ‘looten’. Term voor het verzamelen van hout, ijzer, metaal, guns en armor. Deze combinatie van factoren, maakt deze game uniek en vernieuwend. Dit klinkt nu misschien allemaal heel gewelddadig maar niets is minder waar. Officieel heeft Fortnite een leeftijdsgrens van 12 jaar. Omdat er geen bloed, dood en verderf aan te pas komt, wordt het spel ook gespeeld door kinderen onder deze leeftijdsgrens. 63% van de Fortnite spelers hebben een leeftijd van 18 – 24 jaar. 23% van de spelers zijn tussen de 25 en 34 jaar oud. 14% is dus jonger 18 jaar. Slim dat ze zijn, hebben de makers van deze game iets verzonnen op de tijdsduur van een potje. Namelijk de zogenaamde opkomende ‘storm’. Het spelersveld wordt snel kleiner en hierdoor wordt positionering steeds belangrijker om te ontkomen aan de storm.

Professioneel gamen voor dikste prijzen

In 2018 is Fortnite uitgeroepen tot ‘Game Of The Year’ bij de de Golden Joystick Awards. Dit is één van de belangrijkste prijzen in de industrie! Onder youtubers is het spel waanzinnig populair, ook zij betekenen een belangrijk onderdeel in het groeiproces van de game. De twee beste Fortnite-Youtubers in Nederland zijn RyanMattew en Qucee. Door de immense populariteit (200 miljoen spelers wereldwijd) is Fortnite uitgegroeid tot een merk met marktaandeel. Hierdoor is er in rap tempo groei gerealiseerd op verschillende vlakken. Fortnite is een goudmijn en er gaan miljoenen in om. Game ontwikkelaar Epic games organiseert jaarlijks wereldkampioenschappen, met een hoofdprijs van maar liefst 3 miljoen dollar. Met heel ons gamershart volgen we de toekomstige ontwikkelingen op de voet. Want met één ding zijn we heel blij, van Fortnite zijn we voorlopig nog niet af!

Fortnite WK
Fortnite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.