Creëer je eigen mancave

We weten allemaal hoe belangrijk het voor ons mannen is om ons af en toe te kunnen afzonderen en te ontsnappen uit de sleur van het leven. Dit betekend voor ons maar één, niet onbelangrijk ding; ONTSPANNING. Daarvoor bouwen mannen het liefst een private mancave! Bijna altijd zit een mancave op een plek in het huis waar je niet zomaar komt. Het meest ideale is om één (zolder)kamer of garage in je huis om te bouwen/dopen als zogenaamd. Blijf voor de inrichting van het interieur van jouw mancave, zo dicht mogelijk bij jezelf. Wat de meeste mannen een gevoel van ontspanning geeft zijn muurversieringen van hun favoriete sportclub of muziekband. Wat vaak wordt gezien, is een ‘bruine kroeg’ achtige setting. Hou het licht gedimd voor een rustgevende sfeer met zo min mogelijk prikkels van buitenaf. Hierbij helpen donker gekleurde wanden en gematigde lichten zeer.

Wat mag er niet ontbreken in een mancave?

Welke attributen in een mancave het meest worden aangetroffen zijn: Een bar met bier tab en koelkast, een pooltafel, pokertafel, TV scherm met PlayStation, Xbox of computer. Zorg in jouw mancave in ieder geval voor een up do date drankvoorraad. Bij ultieme ontspanning in het weekend met je vrienden hoort een drankje. Zorg dat je favoriete biertje koud staat en/of een goede whisky in het drankrek staat. Een koelkast in jouw mancave is dus ideaal. Hierdoor houd je ook je hapjes geschikt om te nuttigen. Minimaal eens in de week je mind op nul zetten is zo belangrijk. Een potje poolen helpt daar altijd bij. En, is nog steeds één van de meest populaire dingen om te doen de meeste mancaves.

Mancave pool tafel

Ditzelfde geld voor een potje poker. Een mooie pokertafel plus gear is hierbij belangrijk. Uiteraard houden we allemaal van lekker gamen of het kijken naar een goeie film! Het allermooiste is natuurlijk om een beamer aan te sluiten om zo met een groepje trouwe vrienden te relaxen. Het klopt best dat het inrichten van een mancave wat centjes en ruimte kost. Mocht je thuis geen ruimte over hebben, is het altijd nog een optie om samen met vrienden op te draaien voor de financiën en uit te kijken naar waar/wie wel over ruimte beschikt.

Mancave gamen

Waarom heb je een mancave nodig?

Even helemaal weg van opgelopen stress in het dagelijks leven en één van de weinige momenten in de week dat je zo lui mogelijk mag zijn. Het is allemaal gegund en mogelijk gemaakt! Je vrouw en kinderen zijn morgen weer aan de beurt. Nu is het men time! Houd je bordje verboden toegang dan ook duidelijk in het zicht 😉

man cave verboden toegang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.