The Dutch Giant

Olivier Richters aka The Dutch Giant is 2,18 meter lang en 150kg. Deze gedreven jonge Nederlander heeft als doel voor ogen door te breken als filmster in Hollywood. Dit enigszins onbereikbare doel, lijkt voor hem te slagen! Olivier was op 17 jarige leeftijd al 2,10 en kwam er snel achter dat ‘deze wereld’ niet is ingericht voor zijn lengte. Neem bijvoorbeeld een badkamer met het nemen van een douch, het boeken van een reis per vliegtuig en het rijden of het rijden van een gemiddelde auto. In het huis waar hij woont is dan ook alles aangepast op zijn postuur. Van de hoogtes van zijn deurkozijnen tot zijn toiletpot, en van spiegels tot de bank waarop hij zit is aangepast op zijn lengte. Ook is onze reus er allang aangewend, dat mensen hem nakijken op straat. Door zijn groeiende bekendheid en GVR status willen mensen graag met hem op de foto, hem aan hand geven of willen zelfs door hem worden opgetild om even te ervaren hij sterk Olivier is. Samen met zijn broer en schoonzus richtte musclemeat.nl op. Een online sportsupermarkt geïnspireerd op eigen ervaring aan aanbodtekort bij reguliere supermarkten. Een gat in de markt dus!

The dutch giant Olivier Ritchers voor en na fitness foto's

Voeding en trainingsschema The Dutch Giant

De laatste 7 jaar is Olivier 70kg aangekomen in spieren, onze giant, ook wel bekend als worlds talles bodybuilder, heeft dit doel behaald door 7 eetmomenten per dag in te plannen. Dat wil zeggen dat hij goed heeft moeten nadenken over zijn voedingsschema. Afhankelijk van wat de dag hem gaat brengen, zorgt hij dat zijn maaltijden zijn voorbereid zodat het hem aan geen enkele calorie ontbreekt. Beginnend bij zijn ontbijt om 08.00 uur, wat bestaat uit 6 eieren, 200 gram haver en 40 gram whey protein. Alleen zijn ontbijt bevat al 1400 calorieën. Dit is voor sommige mensen al veel om over de gehele dag te consumeren. Na zijn ontbijt begint hij met het bereiden van 4 maaltijden die hij gedurende de dag consumeert. Het doel wat Olivier beoogt te behalen gaat gepaard met heel wat training en voeding. Hij moet ervoor zorgen dat hij iedere 2 a 3 uur een goede combinatie van powerfoods binnenkrijgt. Al snel kwam hij erachter dat simpelweg niet te doen is, om met deze bodybuilder lifestyle, iedere 3 uur in de keuken te gaan staan koken. Momenteel staat zijn viezer dan ook vol geprepareerde kwaliteit voedingstoffen zoals rijst, groentes en kip. Deze combineert hij in bakjes en neemt hij mee gedurende de dag. Deze maaltijden bestaan altijd uit: 200 gram vlees, 100 gram groentes en 200 gram voorgekookte rijst of andere koolhydraten. Om 12.00 uur nuttigt Olivier de tweede maaltijd van de dag. Dit is 1 van de 4 take a way bakjes en bestaat uit 600 kcal en tussen de 50 en 60 gram proteïne. Om 15.00 uur gaat tussen de bedrijven door, het tweede bakje en tevens zijn 3e maaltijd de magnetron in.

Gymtime!

Na zijn werkdag is het tijd voor maaltijd nummer 4 in en nuttigt the Dutch giant om 18.00 zijn 3e bakje powerfoods. Dit in combinatie met een shake waar 60 gram Dextrose en 60 gram Peptopro ingaan. Hiermee maakt the giant zich klaar voor een belangrijk onderdeel van de dag, zijn training! Om 20.00 uur gaat, meteen na deze zeer intensieve training van een uur, de laatste voorbereide maaltijd erin en zijn we beland bij zijn maaltijd nummer 5. Om je nachtrust in te gaan en om na het slapen goed te herstellen van de nacht, is het belangrijk om s ochtends na het opstaan en s avonds voor het slapen gaan een stevige maaltijd te nuttigen. S avonds om 23.00 uur voed Olivier zichzelf met maaltijd nummer 6. Een leuk gegeven is dat dit precies hetzelfde is als wat hij eet tijden zijn ontbijt. 6 eieren, 200 gram haver en 40 gram whey protein. Zijn huisgenoot, parkietje Kiwi is zijn favoriete tafelpartner. Als het vogeltje kon, zou hij net zoveel eten als de reus zelf.

huisdier partiek Kiwi

Het 7e en allerlaatste eetmoment is om 03.00 uur s nachts. Dit is een pot kwark (550kcal) wat hij in een minuut naar binnen werkt om zijn nachtrust vervolgens voort te zetten. Al deze maaltijden samen zijn goed voor maar liefst 6640 kcal waarvan 450 gram eiwit!

 The Dutch Giant Gym time

Hollywoodster Olivier Richters

Door zijn fantastische sportieve prestaties staat Olivier op 11 november 2018 op de cover van mannenblad mens health. Ooit zag Olivier zijn genetische bepaling eerder als een last. Intelligent en positief ingesteld mens als hij is, heeft hij dit compleet omgedraaid en ervaart mogelijkheden die maar voor weinigen zijn weggelegd.

Covermodel mens health

Momenteel richt onze GVR zijn doelstelling op de filmindustrie en niet onverdienstelijk. Naast een rolletje in GTST en de TV kantine, weet hij rollen in Kingsman (film), The great game en ridderserie Knight’s End binnen te slepen. Augustus 2019 kwam het nieuws naar buiten dat hij een nieuwe serieuze filmrol te pakken heeft en naast Scarlett Johansson zal schitterende in Black widow. Een opkomende Amerikaanse superheldenfilm gebaseerd op het Marvel Comics-personage met dezelfde naam. Met plezier zullen we de acteer carrière van de 30 jarige Olivier Richters aanschouwen. Welke glansrollen nog zijn weggegeld voor deze ambitieuze zullen we in de toekomst gaan zien. Eén ding is zeker, Hollywood zal nooit meer hetzelfde zijn met onze held in hun midden! 

olivier richters doorbraak hollywood The widow met Scarlett Johansson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.